Μουσεία της Αθήνας

Μουσεία Αθήνας

Το Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Περιέχει κυρίως γλυπτά, ανάγλυφα και αγάλματα που βρέθηκαν στο βράχο της Ακρόπολης, τα οποία αποτελούσαν μέρος της διακόσμησης των κτιρίων ή ήταν αφιερωμένα στη θεά Αθηνά. Μεταξύ αυτών είναι η μοναδική στον κόσμο συλλογή γυναικείων αγαλμάτων της αρχαϊκής εποχής γνωστές ως ο Κοραι με το ευρέως γνωστό αρχαϊκό χαμόγελο, όπως η Κόρη των Λεόντων, η Κόρη της Νάξου, η Κόρη της Χίου, η πεπλοφόρος Κόρη , η Κόρη του Αντινωου, η Κόρη του Εφθύδικου, κλπ.
Από τα γλυπτά, τα πιο περίφημα είναι ο Μοσχοφόρος (ο άνθρωπος που μεταφέρουν ένα μοσχάρι στην ωμοπλάτη), ο καβαλάρης, ένας σκύλος κυνηγός, το αγόρι του Κριτία κλπ. Υπάρχουν επίσης Σφίγγες, Οι ηνίοχοι και πολλά αφιερώματα, όπως η Αθηνά σε διαλογισμό, κ.λπ. Από τα ποιο περίφημα εκθέματα είναι φυσικά οι Καρυάτιδες.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ένα από τα πιο περίφημα Αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου, όπου θα αναφερθούμε διεξοδικότερα σε άλλη σελίδα.,. Μέσα θα βρείτε έργα τέχνης από την Αγορά (αρχαία αγορά) στον πάνω όροφο ο επισκέπτης θα δει μοντέλα με μικρογραφία της Ακρόπολης και αναπαράσταση της αγοράς κατά την αρχαιότητα.

Μουσείο Κυκλαδικής και Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης Γουλανδρή

Το καλά οργανωμένο μουσείο ιδρύθηκε με σκοπό τη στέγαση της ιδιωτικής συλλογής Κυκλαδικής Τέχνης Γουλανδρή. Είναι ένα από τα κορυφαία μουσεία στην Αθήνα. Εκθέματα. Στον 1ο όροφο θα βρείτε διάφορα κειμήλια του Κυκλαδικού πολιτισμού, ενώ στο 2ο όροφο είναι μινιατούρες και άλλα αντικείμενα της ίδιας περιόδου.Στον 3ο όροφο είναι προσωρινές εκθέσεις του Μουσείου, ενώ στον 4ο όροφο υπάρχει συλλογή αρχαίας ελληνικής τέχνης του Κ. Πολίτη. Το 1992 μια νέα πτέρυγα προστέθηκε στο Μουσείο, στο Μέγαρο Σταθάτου. Στη νέα πτέρυγα μπορείτε να δείτε την συλλογή αρχαίας ελληνικής τέχνης της Ακαδημίας Αθηνών . Από το υπόγειο του κτιρίου, μπορεί κανείς να αγοράσει αντίγραφα εκθεμάτων του μουσείου.

Το Νομισματικό Μουσείο

Είναι ένα από τα πέντε πιο σημαντικά συλλεκτικά μουσεία στον κόσμο. Εμφανίζει πάνω από 600000 κέρματα, πρότυπα σταθμών, μετάλλων και πολύτιμων λίθων, από την αρχαία ελληνική περίοδο, τη ρωμαϊκή περίοδο, το Βυζάντιο, το δυτικό Μεσαίωνα και της νεώτερης εποχής.

Η αρχαιολογική συλλογή του Μετρό

Η μεγαλύτερη ανασκαφή που έγινε ποτέ στην Ελλάδα κατά το χρόνο της κατασκευής του μετρό της Αθήνας (1993-2000). Ορισμένα από τα περίπου 50.000 ευρήματα εκτίθενται σε ειδικά σχεδιασμένους χώρους σε στάσεις του μετρό όπως στο Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα Ακρόπολη και Ευαγγελισμός .

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s